Tokaj-Hegyalja Magasabb Fokon Párlatverseny 2023 – Tállya

Tokaj-Hegyalja Magasabb Fokon Párlatverseny 2023 – Tállya

 

   Nevezési határidő: 2023. október 26.

   Bírálat: 2023. október 27-28.

   Eredményhirdetés: 2023. november 11., 16:00

   3907 Tállya, Rákóczi út 18. (Tállyai LIBADALOM, Mailloth-Kastély)

   link

       link

Tokaj-Hegyalja Magasabb Fokon Párlatverseny 2023
2023. október 28., Tállya
A Verseny kiírója, rendezője:
KINCSES HEGYALJA ALAPÍTVÁNY
Verseny szakmai vezetője:
Badics Kata okleveles pálinkamester, okleveles pálinkabíráló és borajánló
Verseny bírálóbizottság elnöke:
Ledő Móni okleveles pálinkamester, okleveles pálinkabíráló és a Pálinkaaromák nyomában című könyv szerzője
Verseny tiszteletbeli elnöke:
Kovács-Hagyó András okleveles pálinkabíráló, a Hagyó Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója
A Verseny küldetése:
Tokaj-Hegyalját évszázados hagyományai teszik méltóvá arra, hogy az itt termesztett szőlőre és gyümölcsökre /pl. az eredetvédett Gönczi barack/ alapozva, a bortermelésen és borkultúrán túlmutató pálinka- és párlatkultúra nyomán a borvidék párlatokba foglalt illatait és ízeit is széleskörűen bemutassuk és megismertessük. A különféle szőlőfajták, az itt termesztett- és vadon termő gyümölcsök, a borkészítés során keletkező melléktermékek /törköly, Aszútörköly, seprő/, a lepárlásra szánt minőségi borok, mind-mind értékes alapanyagok majdani párlataink számára.
A Verseny célja:
  • a kulturált és mértékletes párlatfogyasztás (a pálinka, mint Hungarikum) népszerűsítése,
  • a párlattal (pálinkával) kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása,
  • a párlatok minőségének javítása, a készítők és fogyasztók edukációja,
  • a párlatkészítők szakmai munkájának elismerése a saját eredményeik közlésén keresztül.
  • Tokaj-Hegyalja új, hagyományteremtő rendezvénye, a borvidék bemutatására és népszerűsítésére
A Verseny meghirdetésének köre:
  • Magánfőzők
  • Bérfőzetők
Versenyszabályzat, Nevezési lap + nyilatkozat elérése:
Honlap: https://www.kincseshegyalja.hu/events/
Nevezés:
Nevezni a mellékletként csatolt nevezési lap felhasználásával személyesen, 2023. október 02-től 2023. október 26-ig beérkezőleg lehet, az alábbi helyszíneken és időpontokban:
  • Tállya Község Önkormányzata Ügyfélszolgálati Iroda /volt Takarékszövetkezet épülete/
    3907 Tállya, Rákóczi utca 34.
    Nyitvatartási idő: Hétfő – Csütörtök: 8.00-12.00 és 13.00-15.30
    Péntek: 8.00-12.00
    Telefon: +36 30 390 8084 Aczél-Horváth Anikó
  • Halász Cukrászda
    3900 Szerencs, Zrínyi u. 3-4.
    Nyitvatartási idő: Hétfő – Szombat: 7.00-19.00
    Telefon: +36 70 408 1062 Halász Máté
  • 22-es Szalóczi Borozó
    3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky út 34.
    Nyitvatartási idő: Hétfő – Vasárnap: 9.00-19.00
    Telefon: +36 20 279 4151 Antalócziné Ági
  • Szirmay-Waldbott Kastély
    3934 Tolcsva, Kossuth Lajos út 37.
    Nyitvatartási idő: Kedd – Szombat: 9.00-17.00
    Telefon: +36 30 9534438 Szili Zsuzsanna
  • Kincses Hegyalja Alapítvány
    3907 Tállya, Kazinczy utca 7.
    Csak előzetes telefonos egyeztetést követően!
    Telefon: +36 20 959 3733 Badics Kata
A postai úton érkező tételeket a szervező postacímére kell eljuttatni előzetes telefonos egyeztetést követően: +36 20 959 3733
Cím: Kincses Hegyalja Alapítvány, 3907 Tállya, Kazinczy utca 7. / POSTÁN MARADÓ! (Kérjük ráírni!)
Nevezési minta:
A versenyen indulóknak párlat tételenként minimum 0,3 liter versenymintát kell átadniuk. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat.
Nevezési lapot mintánként kell leadni. A leadott mintán, illetve a nevezési lapon, olvashatóan fel kell tüntetni a készítő nevét, az alapanyag gyümölcsfaj (esetleg fajta) megnevezését, az alkoholfokát, az évjáratot és amennyiben ágyas, vagy hordóban érlelt termékről van szó, ennek megnevezését.
Nevezési határidő: 2023. október 26.
Nevezési díj:
A Magánfőzők és a Bérfőzetők kategóriában egyaránt: bruttó 1.500 forint mintánként.
Befizetés: leginkább a minta átadásával együtt készpénzzel, nyugta ellenében, vagy előzetesen átutalással a Kincses Hegyalja Alapítvány MBH Banknál vezetett 50437454-15555850-00000000 számú bankszámlájára. Kérjük a közleményben feltüntetni: nevező neve + nevezési díj
Versenykategóriák:
1. Almatermésűek
2. Csonthéjasok
3. Szőlők
4. Törkölyök, és egyéb szőlőeredetű termékek /borpárlatok, seprőpárlatok/
5. Bogyósok
6. Erdei és egyéb vadon termők
7. Vegyes párlatok
8. Egyéb párlatok
Az adott kategóriák változtatásának jogát a verseny szakmai vezetője fenntartja.
Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Badics Katát a +36 20 959 3733 telefonszámon vagy emailben: kincseshegyalja@gmail.com
A Verseny, a pálinkák/párlatok minősítésének
– helyszíne: Rákóczi-Kúria, Tállya
– időpontja: 2023. október 27-28.
A Verseny eredményhirdetése
Tállyán, a 2023. november 11-én, 16 órától a Tállyai LIBADALOM eseményen, a Mailloth-Kastélyban lesz.