Pálinkaverseny 2022 – Kaplony (Románia)

Pálinkaverseny 2022 – Kaplony (Románia)

 

   Nevezési határidő: 2022. január 20.

   Eredményhirdetés: 2022. január 22.

   Kaplony (Románia), Kultúrház

   link

Pálinkaversenyt, illetőleg a pálinka készítéséről, fogyasztásáról szóló estet tartanak Kaplonyban 2022. január 22-én, szombaton. Minden helybeli pálinkatisztelőt szeretettel várnak az alkalomra.

A rendezvényre pálinkával lehet nevezni, mégpedig többféle kategóriában. Mintánként 10 lej a nevezési díj. A mintákat január 20-áig el kell juttatni a szervezőkhöz – a Kaplonyi Polgármesteri Hivatalba. A mintákat jelöletlen, félliteres üvegben kell leadni. (Akik az előző évben neveztek, nem szükséges ismét megtegyék.

Aznap este 7 órai kezdéssel vacsorával egybekötött kiértékelőt is tartanak – ennek keretében Nagy Botond pálinkaítész mond véleményt a nevezett italokról, illetőleg beszél a pálinkakészítésről. Nagy Botond nem rég kezdett a minőségi pálinkafőzés tudományával foglalkozni, magasfokú igényességgel és alázattal, ami meghozta számára a sikert, például azzal, hogy zsűritagnak választották az Ákovita pálinkaversenyre, amely Csíkszeredában került megrendezésre. Beszélni fog a zsűrizés kulisszatitkairól, miként működik a párlatok elbírálása. Kitér a legújabb irányzatokra, a tájegységekre jellemző ízek megőrzésére figyelembe véve a technológiai szabályokat, valamint a pálinkafőzést forradalmasító egylépcsős lepárló berendezésre, amely által időt és mennyiséget is nyer a használója. Talán az sem meglepő, hogy a berendezést két magyar mérnök fejlesztette ki…

A díjakat is aznap adják át. A vacsorára fejenként 20 lej ellenében lehet jegyet váltani (már előzőleg jelezni kell a részvételi szándékot).

Mindenkit szeretettel várnak!

Az eseménynek a kultúrház szolgál otthonául. Természetesen a hatályos törvényi rendelkezéseknek megfelelően: azaz jelenleg kizárólag úgynevezett zöld kártyával, avagy hivatalos teszteredménnyel rendelkezők lehetnek jelen.