Magyarország Itala Pálinkaverseny 2025 – Szolnok
Nevezési határidő: 2025. február 2.
Bírálat: 2025. február 22.
Eredményhirdetés: 2025. április 26 – 27.
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. (Debreceni Egyetem Szolnok Campus)
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a PAVLINKUMProfilanalítikai és Párlattechnológiai Akadémia, a Scientia Pálinka, Párlat és Gasztrokulturális Egyesület és a GresInox Kft. pálinkaversenyt hirdet.
A verseny meghirdetésének köre:
Magyarországi kereskedelmi pálinkafőzdék termékei, tiszta gyümölcspálinka és érlelt gyümölcspálinka kategóriákban. Ágyas termék, illetve egyéb szeszesital nem indulhat a versenyen.
Nevezési díj: 8000.- Ft + Áfa / fajta
Nevezési határidő: 2025. február 2.
Nevezési mennyiség: 2 x 0,35 l
Érzékszervi értékelés időpontja: 2025. február 22. (a változtatás jogát fenntartjuk)
Az érzékszervi értékelést végző zsűritagok Magyarországon elismert szakemberek, pálinkaértékelő gyakorlattal, tapasztalattal rendelkező főzőmesterek, szakemberek. Az értékelés a nemzetközileg is elfogadott 100 pontos bírálati rendszerben történik.
Szakmai elnök: Pavlicsek Csaba
Versenyigazgató: Asztalos István elnök, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
A minták leadásának helye/postai címe:
Friedmann ház – Teri néni étterme
2040 Budaörs, Ifjúság útja 22.
Nevezési kategóriák:
- Almatermésűek
- Csonthéjasok
- Erdei vadontermők
- Bogyósok
- Szőlőpálinkák
- Érlelt
- Vegyes
Díjazás:
Ezüst és Arany oklevelek, felhelyezhető nyakcimkék
Aranyérmes tételek közül Champion (nagyarany) díj
Magyarország itala 2025 díj:
A díjat az aranyérmes nevezések közül választják ki az érzékszervi minősítő zsűritagok.
A nagydíj gyümölcse – Magyarország itala 2025:
Vilmoskörte és Szilva
A kereskedelmi főzde kijelenti és garantálja, hogy rendelkezik a versenyre nevezett tételből minimum 100 hektoliterfok mennyiséggel.
A nyertes cég viselheti palackján a Magyarország Itala 2025 védjegyet.
Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje:
Az összesített nagydíj eredménye az érmes helyezésekért kapott pontszámok alapján kerül kiszámításra. A pontszámítás az alábbiak szerint történik:
- Ezüstérem 10 pont
- Aranyérem 15 pont
- Champion díj 20 pont
- Kiemelt Champion díj 25 pont
A címért olyan főzdék indulhatnak, akik a kiemelt gyümölcsökből készített termékeket is benevezi, nevezetesen:
Vilmoskörte és Szilva.
- Minimum 5 tétellel nevez
- A versenyben a legjobb 5 tétel összesített érzékszervi értékelésre adott eredmény számít bele, amely maximum 500 pont lehet.
- Ehhez adódnak hozzá az ezüst, arany érmekért kapott pontszámok.
- Pontegyezőség esetén a kiemelt champion pontszáma a döntő.
A verseny presztízse:
A nyertes tétel a „Magyarország itala 2025.” címet kapja majd, így annak megalkotója használhatja annak minden előnyét, például a nyakcímke használatának jogát.
A verseny nagy presztízséből adódóan nagy médiaérdeklődésre lehet számítani, így a médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázótól elvárás! Ezért a nyertes, a nevezésével vállalja a cím elnyerését követő médiaszereplést a „Magyarország itala 2025” -el kapcsolatban!
A díjátadás helye:
IV. Magyar Gasztronómia napja
Debreceni Egyetem Szolnok Campus
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14
A díjátadás ideje:
2025. április 26-27. (A változtatás jogát fenntartjuk!)