Magyarország Itala Pálinkaverseny 2025 – Szolnok

Magyarország Itala Pálinkaverseny 2025 – Szolnok

 

   Nevezési határidő: 2025. február 2.

   Bírálat: 2025. február 22.

   Eredményhirdetés: 2025. április 26 – 27.

   5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. (Debreceni Egyetem Szolnok Campus)

   link

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a PAVLINKUMProfilanalítikai és Párlattechnológiai Akadémia, a Scientia Pálinka, Párlat és Gasztrokulturális Egyesület és a GresInox Kft. pálinkaversenyt hirdet.

A verseny meghirdetésének köre:
Magyarországi kereskedelmi pálinkafőzdék termékei, tiszta gyümölcspálinka és érlelt gyümölcspálinka kategóriákban. Ágyas termék, illetve egyéb szeszesital nem indulhat a versenyen.

Nevezési díj: 8000.- Ft + Áfa / fajta
Nevezési határidő: 2025. február 2.
Nevezési mennyiség: 2 x 0,35 l
Érzékszervi értékelés időpontja: 2025. február 22. (a változtatás jogát fenntartjuk)

Az érzékszervi értékelést végző zsűritagok Magyarországon elismert szakemberek, pálinkaértékelő gyakorlattal, tapasztalattal rendelkező főzőmesterek, szakemberek. Az értékelés a nemzetközileg is elfogadott 100 pontos bírálati rendszerben történik.

Szakmai elnök: Pavlicsek Csaba
Versenyigazgató: Asztalos István elnök, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

A minták leadásának helye/postai címe:
Friedmann ház – Teri néni étterme
2040 Budaörs, Ifjúság útja 22.

Nevezési kategóriák:

  • Almatermésűek
  • Csonthéjasok
  • Erdei vadontermők
  • Bogyósok
  • Szőlőpálinkák
  • Érlelt
  • Vegyes

Díjazás:
Ezüst és Arany oklevelek, felhelyezhető nyakcimkék
Aranyérmes tételek közül Champion (nagyarany) díj

Magyarország itala 2025 díj:
A díjat az aranyérmes nevezések közül választják ki az érzékszervi minősítő zsűritagok.

A nagydíj gyümölcse – Magyarország itala 2025:
Vilmoskörte és Szilva

A kereskedelmi főzde kijelenti és garantálja, hogy rendelkezik a versenyre nevezett tételből minimum 100 hektoliterfok mennyiséggel.
A nyertes cég viselheti palackján a Magyarország Itala 2025 védjegyet.
Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje:
Az összesített nagydíj eredménye az érmes helyezésekért kapott pontszámok alapján kerül kiszámításra. A pontszámítás az alábbiak szerint történik:

  • Ezüstérem 10 pont
  • Aranyérem 15 pont
  • Champion díj 20 pont
  • Kiemelt Champion díj 25 pont

A címért olyan főzdék indulhatnak, akik a kiemelt gyümölcsökből készített termékeket is benevezi, nevezetesen:
Vilmoskörte és Szilva.

  • Minimum 5 tétellel nevez
  • A versenyben a legjobb 5 tétel összesített érzékszervi értékelésre adott eredmény számít bele, amely maximum 500 pont lehet.
  • Ehhez adódnak hozzá az ezüst, arany érmekért kapott pontszámok.
  • Pontegyezőség esetén a kiemelt champion pontszáma a döntő.

A verseny presztízse:
A nyertes tétel a „Magyarország itala 2025.” címet kapja majd, így annak megalkotója használhatja annak minden előnyét, például a nyakcímke használatának jogát.
A verseny nagy presztízséből adódóan nagy médiaérdeklődésre lehet számítani, így a médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázótól elvárás! Ezért a nyertes, a nevezésével vállalja a cím elnyerését követő médiaszereplést a „Magyarország itala 2025” -el kapcsolatban!

A díjátadás helye:
IV. Magyar Gasztronómia napja
Debreceni Egyetem Szolnok Campus
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14

A díjátadás ideje:
2025. április 26-27. (A változtatás jogát fenntartjuk!)