VII. Kisüstiverseny 2021 – Bácskossuthfalva (Szerbia)
Nevezési határidő: 2021. január 19.
Bírálat: 2021. január 23.
Eredményhirdetés: 2021. január 30. 13:00
Bácskossuthfalva, Ifjúság utca 2. (Echo Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpont)
Bácskossuthfalván 2021-ben ismét megrendezik a pálinka mustrát.
A benevezéseket 2021. január 19-ig várjuk.
Benevezési díj fél liter pálinka és 400 dinár mintánkén.
Több helyszínen lesz lehetőség a mintákat leadni:
- Bácskossuthfalván (24340) a helyi közösségben (Pacséri út 2.) munkanapokon 7.00-14.00 óráig Tímár Gabriellánál (063-173-83-61)
- Topolyán a Turisztikai irodában (Fő utca 12.) munkanapokon 8.00-14.00 óráig (711-020)
- Temerinben Kovács Robertnál Nikola Pesity utca 35 Telefon 060-377-3407
- Zentán a Gazdakör irodájában (Maria utca 42) munkanapokon 8.00-13.00 óráig (024-817-008)
- Zomborban Budai Istvánnál, Petra Drapšina utca 16, telefon 063-779-35-76
- Palicson, Sinka Ferencnél, Boško Buha utca 9. telefon 024/754-979
- Magyarországon Muth Józsefnél Bátán (7149) fő utca 36 tel 0670-3387-165
- Žitište, Aleksanadr Tucić, Banatska br. 9. Telefon (064-834-1-137)
A mintát tartalmazó üvegen levő címkén fel kell tüntetni a:
- Nevet
- Pálinka fajtáját (vegyes pálinka esetében, hogy milyen gyümölcsökből készült)
- Évjáratot
- Helységet
A szakmai zsűri január 23.-án véleményezi a leadott pálinka mintákat.
Január 30.-án 13.00 órakor kerül sor a Fesztivál megnyitójára (ha a járvány helyzet megengedi) az ünnepélyes díjkiosztóra pedig 16.00 órakor az ECHO Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpontban.
Január 30.-án 13.00 órakor kerül sor a Fesztivál megnyitójára (ha a járvány helyzet megengedi) az ünnepélyes díjkiosztóra pedig 16.00 órakor az ECHO Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpontban.
A díjkiosztó ünnepségen kultúrműsor, terménykiállítás várja az érdeklődőket. Ezzel egyidejűleg kerül megrendezésre a IV. Kocsonya Fesztivál is. Várjuk a jelentkezőket, akik a pálinka mellett kocsonyával is beneveznek.
Négy kategóriában lehet benevezni:
1. Hagyományos bácskossuthfalvi kocsonya
2. Hagyományos kocsonya (sertés húsból)
3. Kocsonya különlegességek (halkocsonya, báránykocsonya, borjúkocsonya, pulykakocsonya, szárnyas belsőség kocsonya)
4. Étel-ital harmónia (kocsonya és pálinka)
2. Hagyományos kocsonya (sertés húsból)
3. Kocsonya különlegességek (halkocsonya, báránykocsonya, borjúkocsonya, pulykakocsonya, szárnyas belsőség kocsonya)
4. Étel-ital harmónia (kocsonya és pálinka)
A kocsonyákat zsűriztetésre január 29.-én délután 17.00-19.00 óra között, illetve január 30.-án reggel 8.00-9.00 óra között lehet leadni az ECHO Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpontban. Egységtálakban lehet leadni a kocsonyamintákat (fajtánként tíz egységtállal kell hozni a zsűrinek) és ezeket az egységtálakat a Helyi közösségben lehet átvenni Tímár Gabriellánál 2021. január 8.-tól munkanapokon 7.00-14.00 óráig
Zsűrizési szempontok:
1. Étel külső megjelenése
2. A kocsonya színe, illata, állaga
3. Íz világa, aromája
4. Fűszerezése a fajtára utaló jegyek
5. Ha van pálinka is hozzá akkor az összekóstolást is elvégzi a zsűri (kocsonyát a pálinkával)
2. A kocsonya színe, illata, állaga
3. Íz világa, aromája
4. Fűszerezése a fajtára utaló jegyek
5. Ha van pálinka is hozzá akkor az összekóstolást is elvégzi a zsűri (kocsonyát a pálinkával)
A kocsonyánál három díjat oszt ki a szakmai zsűri:
• A legjobb hagyományos kocsonya
• A legjobb kocsonya különlegesség
• A legharmonikusabb étel-ital
• A legharmonikusabb étel-ital
A rendezvény szervezői a Rizling Egyesület és az Ady Endre Művelődési Központ.
Bővebb információ: 741-127 vagy 063-173-83-61 Tímár Gabriellánál vagy 063-683-761 Fábrik Attilánál.
A változtatás jogát a szervezők fenntartják.