Kárpát-Medencei Pálinka és Párlat Verseny 2024 – Orosháza

Kárpát-Medencei Pálinka és Párlat Verseny 2024 – Orosháza

 

   Nevezési határidő: 2024. február 14., 12:00

   Bírálat: 2024. március 1., 8:00

   Eredményhirdetés: 2024. március 9., 11:00

   5900 Orosháza, Kossuth Lajos u. 3. (Petőfi Művelődési Központ)

   link

      link

Az Orosháza és Térsége Gazdakör 2024. március 9.-én szombaton megrendezi a XVII. Orosházi Hagyományok Ízek Versenyét, aminek keretében Gyümölcsök lelke Kárpát-Medencei Pálinka és Párlat versenyt hirdet az alábbi feltételekkel.

Gazdakörünk több mint 16 éve hirdeti meg az Orosházi Hagyományok Ízek Versenye keretein belül hagyományos pálinka versenyét, melyet most a jeles alkalomhoz kapcsolódóan szeretnénk megújítani és nemzetközivé tenni. Szeretnénk, ha az idei versenyünk a Kárpát-medence gazdálkodói által készített párlatok és pálinkák reprezentatív eseménye lenne. Úgy gondoljuk ez a pálinka kultúrához kapcsolódó verseny erősítheti az orosházi, békés vármegyei emberek és a határon túli magyarság kapcsolatait is, különös tekintettel a vajdasági, erdélyi, horvátországi, kárpátaljai és felvidéki gazdaszervezetekkel és a pálinkához kapcsolódó szakmai szervezetekkel.

Szándékunk szerint az esemény jó alkalom arra, hogy a Kárpát-medencei gazdákra a történelmi Magyarország területén élőkre és az ott előállított értékekre egy verseny keretében felhívjuk a társadalom figyelmét, a vidéken élő embereknek kapcsolódási pontokat kínáljunk, értékteremtő közösségeik számára versenyt hirdessünk, amellyel erre az értékteremtő munkájukra a verseny keretében rá irányítjuk a figyelmet. A pálinka nem csak egész nemzetünk fontos itala, de kultúránk, hagyományaink része, fontos jelképe is. Meghirdetett versenyünk célja, hogy ezeket az értékeket szakmai keretek közé tereljük.