VITALIS KFT – MÁRTON ÉS LÁNYAI PÁLINKA

VITALIS KFT – MÁRTON ÉS LÁNYAI PÁLINKA


Az 1991-ben alapított vállalkozásunk Tolna megyében, Györkönyben található.

Mérnöki munkám mellett − hobbiként − sajátítottam el a pálinkafőzés tudományát és indítottam útjára a családi vállalkozást feleségem és lányaim segítségével.
A cég kezdetben bor- és almapárlat előállításával foglalkozott. Mióta megvásároltuk a 100 éves györkönyi községi pálinkafőzdét, a közvetlen, fatüzelésű kisüstöket átalakítás nélkül üzemeltetjük, érlelő pincének 100-150 éves pincéket használunk.
Sok vívódással járt, hogy előállítható-e magyar szőlőből, magyar kisüstön, magyar tölgyfahordóban érlelt kitűnő minőségű brandy? De az elért eredmények a kérdést eldöntötték. Igy a termékpalettán mára már 10-12 éves érlelésű, kétszeres aranyérmes X.O. minőségű Bardin brandyt, valamint a hazai és nemzetközi versenyeken elismert érlelt Bardin almapálinkát kínálunk.

1997-ben a termékpalettánk többféle, hazai gyümölcsből készített párlattal bővült. A pálinkákkal kapcsolatban felismertük, hogy a fogyasztói igények preferálják az osztrák vagy német pálinkafőzőkön desztillált gyümölcsillatú termékeket, ezért 2003-ban beszereztünk egy 150 literes, erősítő feltétes pálinkafőző berendezest Németországból, Ulrich Kothe műhelyéből.

A hagyományos pálinkafajták, mint a barack-, vilmoskörte-, cseresznye-, szilva- és törkölypálinka mellett, nyitottunk a bogyós gyümölcsök felé is, mint a málna, ribizli vagy a szeder. Álmunkat megvalósítva, létrehoztuk egy kirobbanó, parfűmös illatú termékcsaládot.

Az évek során szoros együttműködést alakítottunk ki neves hazai borászokkal, úgy mint a Hagymási-, Günzer Tamás-, Günzer Zoltán-, Frittmann Testvérek pincészetekkel. Ezen együttműködés eredményeként alkottuk meg a Szőlőpálinka termékcsaládunkat.

2008-ban kezdtünk el kisérletezni vad gyümölcsökből készített párlatokkal. A "Vackor" Vadkörte és a Vadőszibarack párlatok alapozták meg a Vadgyümölcspárlat termékcsaládunkat.
2009-től különböző mézes párlatok variációival rukkoltunk elő, melyeket nemcsak a hölgyek, hanem minden inyenc hamar megkedvelt. Ezek közül a legnagyobb sikert a Mézes Ágyas Zölddió párlat és a Mézes Ágyas Áfonya párlat érte el.

A MÁRTON ÉS LÁNYAI pálinkák ismertsége és elismertsége az évek során egyre nőtt, ami forgalom növekedést is hozott. Ennek következtében 2009-ben szükségessé vált mind a cefréző, mind a pálinkafőző kapacitásunkat megnövelni és fejleszteni. Saválló erjesztő tartályokat állítottunk be és ismét a Ulrich Kothe műhelyéből egy 400 literes főzőüstöt és kolonát helyeztünk üzembe.

2011 év végén új, limitált, számozott darabszámú pálinkacsaláddal rukkoltunk elő. A RESERVE válogatás azoknak az évjáratoknak és ízeknek 1-1 főzőüstnyi pálinkaszekciója, amelyeket az összes főzet közül az adott évben a legkiemelkedőbbnek találtunk. A Reserve tételek elkülönítésével egy olyan prémium kategória született, amely eddig a fogyasztók számára nem voltak elérhető. A 2010-es évjáratban 4 ízből kerültek ki a legjobbak: gurulós málna, magyar kajszibarack, cserszegi fűszeres szőlő és sárgamuskotály törköly.

A MÁRTON ÉS LÁNYAI pálinkák minőségének megmérettetése érdekében rendszeresen részt veszünk hazai (Hundeszt, Gyulai Pálinkaverseny, Ongai Pálinkaverseny) és nemzetközi (osztrák Destillata) párlatversenyeken, ahol minden évben számos díjjal − arany, ezüst, bronz érem − jutalmazzák a Márton pálinkák minőségét. 2008-ban a Destillata Nemzetközi Pálinkaversenyen a magyarországi Nemzetgyőztes címet nyertük el.

Bár a piac igen telített, mára már bebizonyosodott, hogy a válogatott gyümölcsből, gondos munkával készített pálinkáink és párlataink a kultúrált pálinkafogyasztók kedvenceivé váltak.

7045 Györköny, Arany János u. 359.

  +36-75-352-234, +36-20-353-5490

  janos.marton@martoneslanyai.hu

  link

      link