TYUKODI FERENC – TYUKODI PÁLINKA

TYUKODI FERENC – TYUKODI PÁLINKA


A családunk 1987 óta foglalkozik pálinkafőzéssel ekkor vásároltunk egy magtár épületet Kistokaj szélén (Bacsó tanya), ahol megépítettünk egy gőzfűtéses kisüsti technológiát alkalmazó berendezést. Ez az üzem azzal a céllal létesült, hogy a helyi lakosság bérfőzési igényét ki tudjuk elégíteni.

A következő nagy lépéshez 2007-ra kell vissza mennünk, mivel a család ekkor úgy döntött, hogy továbbra is ebben látja a jövőt, de ahhoz hogy versenyképesek maradjunk, fejlesztenünk kell. Ezt a beruházást már a jelenlegi telephelyünkön nem tudtuk volna megvalósítani, ezért továbbra is Kistokajban,de már külterületen egy zöldmezős beruházásba kezdtünk. Ebben az évben elkezdtük az előkészítő munkákat, célunk az lett, hogy a minőséget és az energiatakarékosságot szem előtt tartva a kapacitásunkat növeljük és egy Európai Uniós normáknak megfelelő kereskedelmi pálinkafőzésre is alkalmas üzemet hozzunk létre ehhez mi a legjobb megoldásnak azt találtuk, hogy már meglévő berendezésünket korszerűbbé, energiatakarékosabbá tesszük, továbbá elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy másik lepárlót helyezünk üzembe. A piac többféle lehetőséget is kínált, a mi választásunk az innovatív fejlesztéseinek köszönhetöen a Hagyó Kft. egylépcsésős berendezésére (HAGYÓSPIRIT 450 GNM) esett. Főzőkészülék gőzzel való fűtése, és a hűtővíz újra hasznosítása által jelentősen nőtt a főzde energiatakarékossága. A mérő berendezések, a mintavevő csap, az automata vezérlés és figyelő ablakok segítségével folyamatosan nyomon lehet követni a cefre főzését.

A fejlesztésünknek a gépbeszerzését, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt pályázat segítségével sikerült megvalósítanunk, ezt a pályázatot 2009-ben nyertük el. A támogatás a vállalkozásunknak egy 50%-os vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyet az Európai Unió,a Magyar Köztársasággal társfinanszírozásban valósított meg. Cserébe cégünknek vállalnia kellett további 6 évre ezeknek a gépeknek az üzemben tartását, árbevételünk növekedését, létszámunk bővítését.

2010 márciusára értünk el arra a pontra, hogy megkaptuk az illetékes Hatóságtól új telephelyünknek az adóraktári engedélyét, ezen sikeres akadály vétel után az év második felében szeretnénk beindítani a kereskedelmi részlegen a termelést és a palackozást, továbbá a piacon való sikeres megjelenést.

3553 Kistokaj, Állomás utca 6. HRSZ: 064/29

  +36-46-529-214

  tyukodi56@t-online.hu

  link

      link