SZAMOSSZEGI PÁLINKAHÁZ KFT – SZAMOSSZEGI PÁLINKAHÁZ

SZAMOSSZEGI PÁLINKAHÁZ KFT – SZAMOSSZEGI PÁLINKAHÁZ


Főzdénk a régi uradalmi szeszfőzde gépészeti hagyatékainak felhasználásával került átépítésre. A 90-es évek után magánkézbe került, melyet 2012 nyarán vásárolt meg a Szamosszegi Pálinkaház Kft. Cégünk teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, mely a szakma iránt elkötelezett, kiválóan képzett fiatal szakemberekből áll, akik tisztelettel gondolnak öregapáink gyümölcsöseinkben végzett fáradságos munkájára.

Pálinkaházunk építészetileg és üzemgépészetileg is igen jó műszaki állapotban van. Hagyományos, kétlépcsős kisüsti lepárló rendszerben végezzük a lepárlást, egy 500 literes főző és egy 370 literes finomító üstben.

Készülő pálinkáinkat az általunk válogatott gyümölcsök beszerzésétől és minőségvizsgálatától kezdődően a gyümölcscefre elkészítésén át egészen a lepárlásig, illetve palackozásig korszerű laboratóriumi háttérrel, folyamatos, naprakész analízissel követjük.

A minőség iránti kérlelhetetlen elkötelezettségünket mi sem mutatja jobban, mint hogy az egyes gyümölcsökből csak akkor készítünk pálinkát, ha az azokból készült cefrék kitűnő minőségben állnak rendelkezésünkre. Fejlett laboratóriumi adottságainkat, professzionális nagyműszeres analitikai kapacitásainkat latba vetve több táplálkozás élettani és biotechnológiai kutatás-fejlesztési projekthez csatlakoztunk, együttműködésben a gödöllői és debreceni egyetemekkel. A pálinkaház a pálinkafőző mester és pálinka ízmester képzés regionális gyakorlati oktatási feladatainak helyszíneként szerepel.

Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk Szamosszeg község egyik meghatározó munkaadójává lépett elő, s az üzem folyamatos bővítésével párhuzamosan további munkahelyeket szeretnénk biztosítani az itt élőknek.

Valljuk, hogy „A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön”. Ebben a szellemben gondozzuk gyümölcsfáinkat, készítjük pálinkáinkat, viszonyulunk a körülöttünk élőkhöz és partnereinkhez.

4824 Szamosszeg, Nagydobosi út HRSZ: 025/1

  +36-70-772-8400, +36-30-532-6549, +36-20-931-0690

  szamosszegipalinkahaz@gmail.com

  link

      link