SUMMA 88 KFT – GÖCSEJI PÁLINKA MANUFAKTÚRA

SUMMA 88 KFT – GÖCSEJI PÁLINKA MANUFAKTÚRA


Cégünk, a Summa 88 Kft. 1988-ban jött létre, azóta egyre bővülő tevékenységi körökkel. Egyik jelentős tevékenységünk a zalaegerszegi szeszfőzde üzemeltetése. A pálinkafőzés 2013 őszén indult a vállalkozásunk telephelyén Zalaegerszeg Újhegyi u 2. sz. alatt a volt GOLDSUN Hűtőház iparterületén.
A bérfőzés és a kereskedelmi főzés − azaz saját pálinka előállítása kereskedelmi céllal − kettő egyenként háromszáz literes korszerű egyutas berendezésen történik.

A kereskedelmi pálinkafőzést saját gyümölcscefre alapanyagaink felhasználásával végezzük. Elsősorban göcseji termőterületekről származó érett, magas cukorfokú, kitűnő minőségű gyümölcsöket használunk fel a cefrekészítés során. Termékeinket palackozott pálinka formájában, illetőleg egyes fajták esetében vendéglátóipari felhasználásra is értékesítjük.
Zalában a legjellemzőbb gyümölcsfajták elsősorban a körte és a szilva, ám szinte minden őshonos fajtát felhasználunk. Az alapfajtáink: szilva, körte, sárgabarack avagy kajszibarack, meggy, alma, és zalai vegyes pálinka. Ezek természetesen tovább tagozódnak, így például főzünk tüskés körte és Vilmos körte pálinkát is.
Különlegességeink az illatos szőlőpálinkáink, amelyeket általában Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres és Izabella fajták felhasználásával készítünk. További különlegességünk a barrique tölgyfahordóban érlelt "barrikolt" göcseji vegyes pálinkánk, amely szintén egyedi aromával rendelkezik. Termékpalettánkat a jövőben tovább bővítjük.

8900 Zalaegerszeg, Újhegyi utca 2. HRSZ: 6585/D/2

  +36-20-936-1469, +36-30-959-1192, +36-20-3573-504

  info@summa88.hu 

  link

      link