SÓLYOM PÉTER – SOMA BORPINCE

SÓLYOM PÉTER – SOMA BORPINCE


A családunk borászata több generációra nyúlik vissza egészen Mátyás király koráig. Számunkra a legfontosabb a vendégeink íz világának megtalálása. Borászatunk nem csupán többféle szolobol készít bort, de ezek évjáratai és íz harmóniái között is válogathatnak vendégeink!
Borainkat hagyományos módon készítjük, melynek tudása apáról fiúra száll. Édes boraink kizárólag musttal kerülnek édesítésre, esetlegesen a visszamaradt cukortartalom megóvását tekintjük nagy tudásunknak.
Borászatunk fő bora az Olaszrizling, mely a Nivegy - völgyben a legtökéletesebb íz világgal érik be. Pincénkben a száraz bortól az édes borig szinte minden szolofajtánk megtalálható, több évjáratra visszamenoleg. Édes borokat kedvelo vendégeink több desszert bórból, és borkülönlegességeinkbol csemegézhetnek borászatunkban!
Borászatunk a Nivegy - völgyben Szentantalfa felett a Mocsár dulon fekszik, ahol a Balaton csodálatos, meghitt látványával kápráztatja a hozzánk érkezoket. Vendégek számára nagyon könnyen megközelítheto pincészetünk. Borászatunk a völgyben több helyen termel szolot. Fobb szolofajtáink: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Ezerfürtu, Zenit, Szürkebarát, Ottonell Muskotály, Zeusz, Zweigelt, Syirah, St.Loren, várhatóan Juhfark, és Cserszegi fuszeres.
Pincészetünkben akár 50 fő vendéget tudunk fogadni borbemutatóra, vagy egy pincepörköltre.

8272 Szentantalfa, Kertalja u. 9.

  +36-20-327-3641

  info@somaborpince.hu

  link

      link