RÁCZ ÉS RÁCZ PÁLINKA MANUFAKTÚRA KFT – SZIGETKÖZ LELKE PÁLINKAHÁZ

RÁCZ ÉS RÁCZ PÁLINKA MANUFAKTÚRA KFT – SZIGETKÖZ LELKE PÁLINKAHÁZ


A Szigetköz Lelke Pálinkaházat 2009-ben alapították. A tulajdonosok, Rácz Ferenc főzőmester és Sreiner Andrea kereskedelmi vezető Dunakiliti-Tejfaluszigeten várják vendégeiket. A klasszikus manufaktúraként működő üzemet látványfőzdének építették, így tökéletesen nyomon követhető a pálinka útja a gyümölcscefrétől a nemes párlatig. „Az Isten háta mögött, de mégis mindenhez közel” határozta meg a főzde földrajzi helyzetét a tulajdonos. Van is benne valami, hiszen a szlovákiai határállomástól és Mosonmagyaróvártól egyenlő távolságra- 10 km- fekszik a Szigetköz csücskében, Budapesttől pedig egy és háromnegyed órányi autóútra található a főzde.

A Szigetköz Lelke Pálinkaház kompromisszumok nélküli elkötelezett híve a magas minőségű kézműves, prémium pálinkák készítésének. A Szigetköz Lelke Pálinkaházban a tradíció, a legmodernebb technológia, és az újra és újra megújuló szaktudás ötvöződik. Rácz Ferenc tulajdonos-főzőmester magas fokú szakértelme, és a pálinkakészítés iránti alázata biztosítja az idelátogatókat arról, hogy nem pusztán pálinkát kóstolnak, hanem magát a gyümölcs lelkét.

A Szigetköz Lelke Pálinkaház kínálatából mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A vendégeket 39 fajta pálinka és párlat fogadja, ami kedvez mindazoknak, akik a klasszikus ízeket részesítik előnyben, valamint azoknak is, akik nyitottak különleges és egzotikus ízvilágra.

A Győri Pálinkafesztiválon eddig két alkalommal is a Szigetköz Lelke Pálinkaház érdemelte ki a Győr Város Pálinkája kitüntető címet. 2012-ben a Muscat Ottonel szőlőpálinkával, míg 2013-ban a Szomolyai feketecseresznye pálinkával utasította maga mögé a mezőnyt Rácz Ferenc főzőmester. A 2014-ben megjelent Magyar Pálinkakiválóságok könyvében szintén ezzel a két pálinkával képviselteti magát a Szigetköz Lelke Pálinkaház.

A Szigetköz Lelke Pálinkaház vendégei az üzemlátogatás és számos érdekes történettel tarkított pálinkakóstolás alatt megízlelhetik egy hagyományos magyar kemencében készült sültek, cipók és igény szerint rendelhető ételek mennyei ízét, amely még jobban hozzájárul ahhoz, hogy feledhetetlen élménnyel térjenek haza. A pálinkaház az év bármely szakaszában tudja fogadni a pálinkabarátokat, ha friss, lendületes és magával ragadó íz élményekre vágynak. A birtokon található egy 60 személy befogadására képes légkondicionált kóstoló helyiség, amely tökéletes helyszíne egy vidám hangulatban eltöltött kulturált pálinkakóstolásnak. A bájos miliő és a barátságos vendéglátás nagyszerű lehetőséget teremt mindazoknak az önfeledt kikapcsolódásra, akik értékelik a minőséget és kiszakadnának a hétköznapok szürkeségéből. A Szigetköz Lelke Pálinkaházban tett látogatást ajánljuk mindazoknak, akik a családdal egy kellemes délután szeretnének eltölteni egy nyugalmas környezetben, baráti társaságoknak ünnepségek helyszínéül, valamint cégeknek csapatépítő tréning céljából. Részletek a Pálinkakóstolás menüpontban.

9225 Dunakiliti, Radnóti utca 5. HRSZ: 0177/17

  +36-96-566-167

  info@raczpalinka.hu

  link

      link