PALÓC PÁLINKA KFT – ÖREGETESI PÁLINKAFŐZDE

PALÓC PÁLINKA KFT – ÖREGETESI PÁLINKAFŐZDE


Újonnan épült pálinkafőző üzemünk 2010 augusztusában kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi pálinkakészítést a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy korszerű, tiszta feldolgozást biztosító, a kor követelményeinek megfelelő irányba vigye, csatlakozva az ország nagy múltú pálinkakészítő vidékeinek hasonló felfogásban épült főzdéi sorához. Termékeinket a méltán híres magyar gyümölcsök zamatvilágának és kimagasló beltartalmi értékeinek megőrzésére törekedve kívánjuk egyedivé tenni.

A főzde az alapanyag feldolgozástól a cefrekészítésen keresztül a késztermék előállításáig a minőségi, modern berendezések használatának biztosításával áll a főzetők, megrendelők rendelkezésére. Ugye mindenki emlékszik a régi típusú faluszéli szeszfőzdék romantikájára azok kellemes és kevéssé kellemes velejáróival egyetemben? Gumicsizma, hordómozgatás, cefrevödrözés, tüzelő biztosítása, aztán az örömteli hosszas várakozás a gyümölcs csodájára, az esszencia megjelenésére...

Főzdénkben a pálinkakészítés folyamatából a valóban örömteli epizódokat szeretnénk meghagyni megrendelőink részére. A gyümölcscefre átvételét követően (itt van némi fizikai munka a hordók, tárolóedények teherautóról, utánfutóról való leemelésével, de egy kis férfi munka kell a jó pálinkához), az alapanyag cefreszivattyú használatával kerül a cefretároló helyiségben lévő előmelegítő tartályba, majd onnan a 400L-es, gázfűtésű, vízágyas főzőüstbe. (Itt megjegyezendő, hogy minden főzési ciklus előtt a teljes rendszer melegvízzel átmosásra kerül.) A folyamat innentől teljesen zárt, a főzőmester felügyeletével és a megrendelő vigyázó tekintete kíséretében készül el a párlat. A főzőberendezés látvány opcióinak köszönhetően a kémlelő ablakokon keresztül a teljes főzési folyamat figyelemmel kísérhető. A nagyteljesítményű, részben automatikus gázfűtés támogatásával egy felöntés (400L) cefre alapanyagból a finomítást is figyelembe véve, 3-5 óra alatt készül el a végtermék, vagyis a Pálinka. A lepárlási folyamat kevéssé izgalmas időszakaiban (felfűtés, alszesz készítés) kényelmes vendégváró helyiség áll rendelkezésre, konyhai berendezésekkel, televízióval, vezetéknélküli Internet eléréssel, baráti társaságoknak akár főzési lehetőséggel is. Célunk, hogy a cefrekészítésbe fektetett munka végül egy méltó helyen és módon elkészült párlattal térüljön meg, büszkeségre adva okot készítőjének.

2011. augusztusától a főzde megkapta a saját tulajdonban előállított pálinkák kereskedelmi forgalmazáshoz szükséges engedélyeket, így a bérfőzésen kívül folyamatosan bővülő, önálló termékkínálattal is megjelenünk a piacon.

Bízva a kedvező fogadtatásban, az előző év klasszikusain kívül, új − zömében erdei − ízek kerültek a kínálati sorba. Jelenleg 17 féle kisüsti pálinkával várjuk a gyümölcsök és a belőlük készült pálinkák kedvelőit. Az erdei gyümölcsök karakteres ízvilágának megértéséhez mindenképp javasolt az alapanyagul szolgáló gyümölcs kóstolási élménye, bár az is igaz, néha egy végtermék megismerése vezet el az eredet mibenlétéhez. A termékek 0,35 és 0,5 literes kiszerelésben kerülnek forgalomba.

2673 Csitár, HRSZ: 63/2  

  +36-30-939-4911, +36-30-872-4996

  palinka@palocpalinkak.hu

  link

      link