MATHEUS PÁLINKAHÁZ KFT – MATHEUS PÁLINKAHÁZ
2010 nyarára elkészült pálinkafőzdénk Ököritófülpösön, mely egy kis falu a Holt-Szamos partján. Érdekesség, hogy bár a korábbi tulajdonosok véletlenül bukkantak az épületre, amelyben régen pálinkafőzde működött, kiderült, hogy a névadó Máté Csaba dédapjáé, Kende báróé volt valamikor a főzde.
Így a pálinkafőzéssel gyakorlatilag egy régmúltból eredő családi hagyatékot is életre kelt a Pálinkaház. Ötvözzük a családi hagyományt, a több százéves recepteket és a jelenkor technikáját. A gyümölcsök helyben teremnek, így az alma, birsalma, meggy, szilva, vilmoskörte stb.
A gyümölcsfeldolgozás, az irányított erjesztés, a pálinkafőzés, az eperfahordós érlelés, az érlelt pálinkák kiszerelése, hígítása, szűrése, palackozása, címkézése Ökörítófülpösön történik.
A Matheus pálinkák egy különleges eljárás során nyerik el végső formájukat és ízvilágukat, mely kihangsúlyozza a tökéletesen érett, válogatott gyümölcsök zamatát. Az eperfahordóban történő érlelés teljes egészében magán viseli a magyar tradíciók jellegét, melynek köszönhetően a Matheus Pálinka valódi hungarikumnak számít.
Így a pálinkafőzéssel gyakorlatilag egy régmúltból eredő családi hagyatékot is életre kelt a Pálinkaház. Ötvözzük a családi hagyományt, a több százéves recepteket és a jelenkor technikáját. A gyümölcsök helyben teremnek, így az alma, birsalma, meggy, szilva, vilmoskörte stb.
A gyümölcsfeldolgozás, az irányított erjesztés, a pálinkafőzés, az eperfahordós érlelés, az érlelt pálinkák kiszerelése, hígítása, szűrése, palackozása, címkézése Ökörítófülpösön történik.
A Matheus pálinkák egy különleges eljárás során nyerik el végső formájukat és ízvilágukat, mely kihangsúlyozza a tökéletesen érett, válogatott gyümölcsök zamatát. Az eperfahordóban történő érlelés teljes egészében magán viseli a magyar tradíciók jellegét, melynek köszönhetően a Matheus Pálinka valódi hungarikumnak számít.
4755 Ököritófülpös, Külterület HRSZ: 0136
+36-30-523-1009, +36-30-402-6119
iroda@matheuspalinka.hu
link
link