MÁRKHÁZI PÁLINKAFŐZŐ TÁRSASÁG – MÁRKHÁZI PÁLINKA

MÁRKHÁZI PÁLINKAFŐZŐ TÁRSASÁG – MÁRKHÁZI PÁLINKA


Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán Salgótarján és Hollókő között félúton. Természeti szépsége és nyugalma minden turistát ámulatba ejt − mi is rabjává váltunk.

Vállalatunk egy baráti társaságból nőtt ki, az alapító tagokat évtizedes barátág fűzi össze. A közös kalandok alkalmat adtak a pálinkafogyasztás és készítés területén összességében 100 év tapasztalat gyűjtésére, amelyet most kívánunk kamatoztatni.

Vezérelvünk kettős: minőség és innováció. Talán ez utóbbiról érdemes néhány gondolatot említeni.

A magyar pálinka hagyományosan kettős lepárlású technológiával készül, azaz az első főzetet − vodkát − még egyszer főzni, azaz finomítani kell. Korunk kihívásaként hazánkban egyre több pálinka készül külföldi technológiával, amely a magyartól eltérő módon, kicsit illatosabb italok elkészítésére alkalmas. Ezt a kihívást egy innovatív technológia kialakításával igyekszünk megválaszolni. A finomító üst után beiktattuk az egykörös lepárlás lelkét jelentő aromaerősítő oszlopot. Ennek eredményeként pálinkáinkra illenek egyrészt a hagyományos magyar jellemzők, azaz testes, fajsúlyos italok.
Másrészt viszont illat- és íztartalomban versenyeznek a legmodernebb idegen technológiákkal. Így kívánjuk megnyitni az utat a pálinka térhódító hadjáratának − hagyományőrző modern italokat állítunk elő.

3075 Márkháza, Külterület HRSZ: 05/2

  +36-30-900-7481, +36-32-390-070

  iroda@markhazipalinka.hu

  link

      link