KOÓS SÁNDOR JÓZSEFNÉ – MÁLYINKAI PÁLINKAHÁZ

KOÓS SÁNDOR JÓZSEFNÉ – MÁLYINKAI PÁLINKAHÁZ


Az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Kazincbarcikai Üzemigazgatóságán dolgoztam, és hirtelen, váratlanul, a vízről át kellett váltanom pálinkára!!!
1978-tól készítem a "Tüzes-vizet" !!! Ennek elmúlt 30 éve.
1978-ban kerültem a B-A-Z-megyei Gyümölcsszesz és Üdítőital- Ipari Vállalat Sárospatak, Bánhorváti szeszfőzdéjébe, ahol 1988-ig telepvezető helyettesként dolgoztam. 1989-ben áthelyezett a Sárospataki Szeszipari Vállalat a Mályinkai Pálinkafőzdéjébe telepvezetőnek.
1989-től a pálinkafőzde az irányításommal működik, - annyi változással,- hogy 1992-től tulajdonosa vagyok. A Mályinkai Pálinkafőzde 1928-ban épült, 1989-ig több generáció-váltással működött, évtizedekig kizárólag bérfőzést végzett.
2007-ben, amikor a bérfőzetési igény drasztikus csökkenését tapasztaltam, a pálinkafőzde kapacitása már nem volt kihasználva, - kereskedelmi adóraktári engedélyt kértem, és kaptam. Kereskedelmi-főzéssel és kézi- palackozással bővült a pálinkafőzde tevékenysége.
A pálinkafőzés egy hivatás,- ami igazán nem könnyű, és nem kifejezetten "női-szakma", amelyben csak hivatástudattal, elkötelezetten, szívvel, tisztességgel, alázattal és nagy-nagy szeretettel szabad dolgozni. Nem fogom soha megengedni magamnak azt, hogy mennyiség "megszenvedje" a minőséget! Legyen kevés, de jó!
Ezen a vidéken hagyománya van annak, hogy 50 foknál magasabb alkoholtartalommal rendelkező pálinkát főzetnek az itt élő emberek bérfőzésben is.
Itt azt mondják, hogy "a pálinka 50 foknál kezdődik!" Az évek során megszerzett sokoldalú szakmai tapasztalat eredményeként most szeretném figyelmükbe ajánlani különleges házi pálinkáimat, hogy megismertessem, megízleltessem Önökkel. A pálinkák kis mennyiségben készültek, készülnek, limitált termékek.
Gyümölcs-ágyon érlelt, fajtánként, évjáratonként 100 l-es saválló tartályokban ill. üvegballonokban. Így garantált, hogy a pálinka megőrzi eredeti, az - adott gyümölcsre jellemző természetes ízét, zamatát.

A sok kiváló, ismert Szakember minőségi pálinkái mellett, szeretném figyelmükbe ajánlani a Mályinkai Pálinkfőzde különleges pálinkáit is, melynek palackozása a közelmúltban kezdődött, de a pálinkafőzésben 30 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött, talán figyelmükbe ajánlhatom az általam készített, - a gyümölcs előkészítésétől, a lepárláson át, a pálinka sajátos érlelését biztosítva, a palackozás befejezéséig, - személyesen felügyelt pálinkáimat.

3645 Mályinka, Árpád Vezér út 9. HRSZ: 424

  +36-20-575-5516, +36-48-340-030

  dkerikaszeszfozde@t-online.hu, info@malyinkaipalinka.hu

  link

      link