KŐKÖTŐ KFT – THUMMERER PINCÉSZET

KŐKÖTŐ KFT – THUMMERER PINCÉSZET


Családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük borainkat, pezsgőinket, pálinkáinkat.
Az egri Nagy-Eged, Mezei-Öreg, Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás, a novaji Juhszalagos, a szomolyai Nagyvölgy-tető kiváló fekvésű dűlőiről szüretelünk. Megkezdtük a régebbi ültetvények lecserélését, új kísérletként Cabernet Dorsát is telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagy-Eged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagy-Eged dűlői Egri Bikavér Grand Superior-hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Kadarka, Turán. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.

3325 Noszvaj, Szomolyai út HRSZ: 2101/1

  +36-36-463-269

  thummerer@thummerer-pince.hu, info@thummerer.hu

  link

      link