KODIO TRADE KFT – SOLTI PÁLINKÁRIUM

KODIO TRADE KFT – SOLTI PÁLINKÁRIUM


A Solti Szeszfőzde Bács-Kiskun megye legrégebben működő főzdéje, gyökerei egészen az 1880-as évekig nyúlnak vissza, melyet levéltári dokumentumok támasztanak alá.
Az 1930-31-es Pest-Pilis-Solt-Kiskun Vármegye általános ismertetője és címtára Solt-Dunaegyházi Központi Szeszfőzdeként és Mezőgazdasági Szeszgyárként említi üzemünket. Az államosítás után a Földműves Szövetkezet majd a Solt-Harta és Vidéke ÁFÉSZ tulajdonába került, ahol évente 30-40 ezer liter bérfőzött kisüsti pálinkát állítottak elő.
Már gyerekként magával ragadott a kitűnő illat, a különleges hangulat, melyet a fatüzeléses üstök, az évszázados korommal borított mennyezet és a hagyományos technológia tesz még leírhatatlanabbá.
30 éves bérfőzői múlt, szakmai képzések, a hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredmények alapján 2018. áprilisában megvásároltuk feleségemmel ezt az üzemet, melyet 1 évig csak bérfőzdeként üzemeltettünk.

2019 júliusában kereskedelmi pálinka előállítással is bővítettük tevékenységünket, aminek eredményeként megszülettek a "Solti Pálinkárium" első, zárjegyes kereskedelmi pálinkái, melyek 2019 novemberében kerültek palackokba.

A szeszfőzde mellett felújítottunk egy 100 nm-es pincét, megtartva annak autentikus jellegét. Így született meg a Solti Pálinkárium, ahol rendszeres időközönként, illetve előre egyeztetett időpontokban kóstoltatást tartunk baráti társaságok számára, 10-50 főig, ahol látványfőzés keretein belül bemutatjuk a hagyományos kisüsti főzés rejtelmeit is.
Célunk a minőségi pálinka népszerűsítése hazánkban és külföldön is.
Várjuk Önöket szeretettel akár főzetőként, akár a Pálinkárium termékei iránt érdeklődőként is!

6320 Solt, Hegyalja u. 19.

  +36-30-218-3629

  info@soltipalinkarium.hu

  link

      link