ÉDEN TÓ BT – SARKADI PÁLINKAFŐZDE

ÉDEN TÓ BT – SARKADI PÁLINKAFŐZDE


Magamról: Tóth Jánosnak hívnak 44 éves nős, három gyermek édesapja, Bettina lányom főiskolán, idegenforgalom vendéglátás szakon, a nagyfiam Bálint, a helyi gimnáziumban informatika szakon tanul. A pici fiam Benett 1 éves. Ő két hetes kora óta napi látogatója a főzdének, sőt mondhatom azt, hogy itt érzi magát a legjobban.

22 éve főzöm a pálinkát, bár az óriási szakmai tapasztalat ellenére, tekintettel a terület speciális jellegére időnként még elmondhatom, hogy így még nem jártam. A családi vállalkozást feleségem édesapja Dobi Imre alapította 1983-ban, a múlt rendszer első magánszeszfőzdéjeként. A főzde lakossági bérfőzdeként üzemelt a környező települések kerttulajdonosainak igen nagy megelégedésére. Halála után 1997.-ben vettem át a főzde vezetését a korábbi profil megtartása mellett. Igen jelentős kihívás volt számomra a folyamatosan változó jogszabályi előírásokból adódó feladatok végrehajtása, betartása, valamint a főzetők minőségi és mennyiségi elvárásainak való megfelelés. Az épület és a technológia rendszeren és a főzési technikán történt kisebb nagyobb változtatások, valamint az elmúlt években országos, illetve régiós pálinkaversenyeken elért jelentős eredmények igazolják, hogy sikerült a kihívásnak megfelelni. Több éves előkészítő munka után 2009. év közepén kiváltottuk a kereskedelmi főzésre az engedélyt és év végére elkészítettünk 12 különböző fajta gyümölcsből főzött 5 különböző üvegben, kétfajta alkoholfokban kiszerelt saját gyártású pálinkasorozatot. 2009 februárjában Gyula belvárosában pálinkaházat nyitottunk 50 hazai pálinkafőzde, illetve 16 pincészet termékeivel. Jelenleg a saját üzletemben, a saját főzésű pálinkáink is bárki számára elérhetővé válhat.Éden Pálinkaudva Párhuzamosan az előbb leírt eseményekkel a szeszfőzdénél Uniós támogatás igénybevételével felépítettünk egy megfelelő kapacitású szeszraktár, palackozó üzem és egy pálinka bemutató, kóstoló üzletet, melyet ünnepélyes keretek között 2010. szeptember 18.-án nyitottunk meg.

Pálinkával kapcsolatos filozófiám:
"Túl kicsi vállalkozás vagyunk ahhoz, hogy megengedhessük magunknak azt, hogy rossz minőségű pálinkát töltsünk üvegbe és bízom benne, hogy soha nem válunk olyan naggyá, hogy ettől a gondolkodásmódtól eltérjünk."

5720 Sarkad, Hargita sétány 2. HRSZ: 3409/6

  +36-66-375-936, +36-30-384-1501

  edentoszeszfozde@gmail.com

  link

      link