DESTILLERIE SCHMITZ BT – CSERSZEGI PÁLINKA

A Pálinkafőzde Cserszegtomaj határában, a hévízi gyógyfürdő és a Balaton fővárosának, Keszthelynek a közelében fekszik.
Három éve Dieter és Marlis Schmitz üzemelteti.
„Felvállaljuk a pálinkafőzés hagyományait és modern technológiával a legjobb minőségű pálinkát készítjük.”
A legfontosabb a szigorú következetesség a gyümölcsök kiválogatásánál és feldolgozásánál.
Kizárólag teljesen érett gyümölcsöt dolgozunk fel - lehullott gyümölcsöt nem.
A Schmitz Pálinkafőzdében a cefre hőmérsékletszabályozott nemesacéltartályokban levegőtől mentesen erjed.
A legmodernebb technológiát használják, mégis hagyományosan főzik a pálinkát - egészen lassan.
A hőt nagyon lassan vezetik, hogy a gőzök fokozatosan teljenek meg ízekkel.
A végleges érésig a magas alkoholtartalmú párlatokat üvegballonokban és fahordókban tárolják, ami fajtától függően másféltől öt évig tart.
A finom (vilmoskörte, málna, stb.) aromák üvegballonokban vannak, és a levegőáteresztő zárszerkezeten keresztül "lélegeznek".
Az erős párlatokat (törköly, szilva, részben a barack) fahordókban tárolják.
Ezek a módszerek ésszerűek, de nem hoznak sikert a termékeket előállító emberek szenvedélye nélkül.
A szakma szeretetén keresztül lehet eljutni ehhez a tökéletességhez.
Az eredmény 22 különböző friss és gyümölcsös, csábító illatú fajta.
A helyi specialitás a Cserszegi Pálinka.
Struktúrája finom, telt az aromája és kellemesen erős az utóíze.
A pálinkás üveget Cserszegtomaj község hivatalos címere díszíti.
A kínálat új darabja a „Selection” nevű sorozat, amely kis mennyiségben kerül a piacra.
Ezt válogatott gyümölcsfajták gondos lepárlásával nyerik, amelyek a legjobb klimatikus feltételek között érnek.
Ezek a nemes párlatok intenzív illatukkal és stimuláló ízükkel finom ételek és italok értékes kísérői.
Finom címkével ellátott selyemhatású üvegben palackozva a pálinka külső megjelenése is szembeötlő.
Három éve Dieter és Marlis Schmitz üzemelteti.
„Felvállaljuk a pálinkafőzés hagyományait és modern technológiával a legjobb minőségű pálinkát készítjük.”
A legfontosabb a szigorú következetesség a gyümölcsök kiválogatásánál és feldolgozásánál.
Kizárólag teljesen érett gyümölcsöt dolgozunk fel - lehullott gyümölcsöt nem.
A Schmitz Pálinkafőzdében a cefre hőmérsékletszabályozott nemesacéltartályokban levegőtől mentesen erjed.
A legmodernebb technológiát használják, mégis hagyományosan főzik a pálinkát - egészen lassan.
A hőt nagyon lassan vezetik, hogy a gőzök fokozatosan teljenek meg ízekkel.
A végleges érésig a magas alkoholtartalmú párlatokat üvegballonokban és fahordókban tárolják, ami fajtától függően másféltől öt évig tart.
A finom (vilmoskörte, málna, stb.) aromák üvegballonokban vannak, és a levegőáteresztő zárszerkezeten keresztül "lélegeznek".
Az erős párlatokat (törköly, szilva, részben a barack) fahordókban tárolják.
Ezek a módszerek ésszerűek, de nem hoznak sikert a termékeket előállító emberek szenvedélye nélkül.
A szakma szeretetén keresztül lehet eljutni ehhez a tökéletességhez.
Az eredmény 22 különböző friss és gyümölcsös, csábító illatú fajta.
A helyi specialitás a Cserszegi Pálinka.
Struktúrája finom, telt az aromája és kellemesen erős az utóíze.
A pálinkás üveget Cserszegtomaj község hivatalos címere díszíti.
A kínálat új darabja a „Selection” nevű sorozat, amely kis mennyiségben kerül a piacra.
Ezt válogatott gyümölcsfajták gondos lepárlásával nyerik, amelyek a legjobb klimatikus feltételek között érnek.
Ezek a nemes párlatok intenzív illatukkal és stimuláló ízükkel finom ételek és italok értékes kísérői.
Finom címkével ellátott selyemhatású üvegben palackozva a pálinka külső megjelenése is szembeötlő.




