CZ 2004 BT – CZEGLÉDI PÁLINKAFŐZDE
A berendezés hagyományos kisüsti pálinkafőző berendezés. A cefréző üstön 1 db pisztóriusz tányér, valamint a finomító üstön egy finomító oszlop található, melyek a pálinka minőségét, aroma, íz- és illatvilágát erősen elősegítik. A fűtési rendszer gőzfejlesztő, megújuló energiával (biomassza) működő kazánnal történik. Az üstök és a csövezet vörösrézből készült, duplafalú, a cefrével a gőz nem találkozik. A pontos középpárlat (pálinka) elválasztását segíti a rendszerbe beépített leválasztó modul és próba csap, melyek lehetővé teszik az érzékszervi vizsgálatot, ami garanciája a kiváló minőségű pálinka készítésének. A pálinkafőző rendszer úgy került kialakításra, hogy az teljes egységet alkot, minden zárt rendszert képez. Úgy, mint a cefre bejuttatása az előmelegítő tartályba, a főzés után a cefre moslék kijuttatása egy zárt fém tartályba, amely folyamatosan ürítve lesz. Így ez a legkevesebb környezetszennyezéssel jár. A hűtési rendszer pedig föld kollektor elhelyezésével van megoldva, a hűtőről lejövő meleg vizet, a föld állandó hőmérséklete (10-12 Celsius fok) hűti, és ez által kerül vissza a hűtő rendszerbe. Ez kedvező költség és energia hatékonyságú, valamint környezettudatos megoldás, mert a szűkösen rendelkezésre álló vizet nem pazaroljuk. Az országban nagyon sok pálinkafőzde működik, de csak néhány főzde rendelkezik olyan hűtési megoldással, mint a Czeglédi Pálinkafőzde. Az üzembe-helyezés 2014. július 31-én történt.
4138 Komádi, Csokonai utca 1.
+36-30-315-5839
link
link