AKRON REKLÁMIRODA BT – ZUGFŐZDE PÁLINKAMÚZEUM

AKRON REKLÁMIRODA BT – ZUGFŐZDE PÁLINKAMÚZEUM


2001-ben vásároltuk meg az épületet Visegrád belvárosában, amiben most a Zugfőzde Pálinkamúzeum működik. A felújítás alatt érdekes tárgyakra bukkantunk. Kiderült, hogy ebben az épületben mindig is működött valamilyen üzlet.
A századforduló környékén a visegrádiak szatócsboltja volt itt. Ez megmagyarázta, hogy miért van jégverem az épület alatt. Az előkerült emlékeket nézegetve kirajzolódott egy kép bennünk. A sok üveg a padláson, az óriási kézzel kötött nyilvántartási könyvek, amelybe még lúdtollal írtak, a régi szatócsmérleg vagy a középkori üveghuták emlékei a kertünk végében... Egy olyan világ elevenedett meg a szemünk előtt, amelyben az ember jól működő körforgásban élt a természettel. A dunabogdányi barackosok, a nagymarosi málna vagy a visegrádi szőlőföldek, a helyi föld kincsei egykor eltartották az itteni embert és boldoggá tették.
Ez az épület pedig kicsit ennek a világnak állít emléket.

Mi elhatároztuk, hogy segítjük tovább élni ezt az emléket. Így következett a gondolat, hogy mutassuk meg ezt a világot másnak is. Pálinkamúzeumunk a pálinkafőzés magyarországi fejlődését, virágzását és átrendeződését is bemutatja. Az alapanyagok gazdag tárházát és az alapanyaghiány idején született színes pálinkapótlékokat felsoroló összeállításunkat megismerve új értelmet nyer a pálinka, mint hungaricum.

Szeretjük a jó pálinkát, magánemberként főzzük is, így könnyedén megkülönböztetjük az igazi pálinkát a kerítésszaggatótól.

2025 Visegrád, Rév utca 1.

  +36-26-597-26, +36-20-939-1790

  info@palinkamuzeumvisegrad.hu

  link

      link