ÜSTTÖKÖS KFT – ÜSTTÖKÖS PÁLINKAHÁZ

ÜSTTÖKÖS KFT – ÜSTTÖKÖS PÁLINKAHÁZ


Balaskó Csabának hívnak és régi ötletem vált valóra az Üsttökös Pálinkaházzal. A távközlési iparból jöttem át erre a területre. 27 évig dolgoztam a Magyar Telekom Hálózatirányítási Igazgatóságán technikusként. A családban minden évben főzettünk pálinkát. Örök probléma volt, hogy soha nem volt egyfajta gyümölcsből 300-400 kg, amiből cefrét tudtunk csinálni. Gyümölcs fajtánként 1 hordónyi cefrét tudtunk készíteni általában, de azt nem lehetett kifőzetni sehol a környéken. Társasági beszélgetésekből kiderült, nem vagyunk egyedül a problémánkkal. Innen jött az ötlet, hogy létre kéne hozni egy olyan egységet, amely akár 1 hordó cefrét is fogadni és feldolgozni képes. Az ötlet sokáig ötlet maradt. Én jól éreztem magam a munkahelyemen, ennek megvalósítása viszont egy egész embert kívánó feladat, így jegelve volt. Az utolsó években a régi 55 fős létszámból már csak egyedül maradtam Szigetváron a Telekomnál. Aztán eljött az idő, amikor az új vállalati stratégiába már nem illeszkedett bele a vidék. Csak a megyeszékhelyeken tartottak fent létszámot, így Szigetváron megszűnt a státuszom. Közös megegyezéssel és rengeteg tapasztalattal távoztam a cégtől.

Megnyílt az út az ötletem megvalósítása előtt. A kezdőtőkét is megkaptam hozzá a Telekomtól. Küzdelmes két év következett. Az odafigyelésnek és a tettre készségnek köszönhetően sikerült eddig minden akadályt leküzdeni, tartani a határidőket és engedélyeket beszerezni. A kivitelezés során az illatos, aromás, kiváló pálinka előállításának képessége elsődleges szempont volt, ezért sokáig kerestem a megfelelő lepárló berendezést illetve gyártót.
Választásom egy tradicionális kis német cég termékére esett. Technikailag mindenben megfelelt az elvárásaimnak. 1 hordó mennyiséget is fel tud dolgozni. Az üst vízfürdőben van, biztosítva ezzel az odakozmálás elleni védelmet. A beépített keverőmotorral a főzött cefre egyforma hőmérsékletű lesz. Minden cseppjéből kifő az alkohol, ezáltal nagyon jó kihozatali arányt kapunk. Integrált meleg vizes mosórendszerrel van felszerelve, így minden főzés után ki lehet tisztítani. Szabadalommal védett hűtő és aromakinyerő tornya van amiket több évtizedes tapasztalattal és precíz mérnöki munkával hoztak létre. Végül, de nem utolsó sorban a lepárló egység esztétikailag is kellemes látvány. Látszik rajta a letisztult jól átgondolt tervezés.

Ott volt még a kérdés, hogy az általa előállított pálinka megfelel-e a magyar ízlésnek. Itt is nyitott kapukat döngettem, mert a berendezés rengetegszer bizonyított a magyar piacon. Rangos hazai pálinkaversenyeken szép számmal nyertek e lepárló által készített pálinkával. Most ott tartunk, hogy 2015 nyarán nyitottunk. Várom leendő ügyfeleimet egy versenyképes kiváló pálinkát előállítani tudó lepárlóval és kulturált környezettel. Aki egy igazán versenyképes kiváló pálinkával szeretne megjelenni a helyi termék piacokon annak Mozsgón az ÜSTTÖKÖS PÁLINKAHÁZ a legjobb választás.

  7932 Mozsgó, Árpád út 1. HRSZ: 272

  +36-30-616-9183