SAMU ISTVÁN – CSURGÓ MALOM PÁLINKAHÁZ
1991 tavaszán kezdtük a pálinkafőzést családi vállalkozásban, 25 éves vegyipari desztillációs tapasztalattal.
Kezdetben béreltük a szeszfőzdét majd lehetőség nyílt az épület megvásárlására.
Sok időt és energiát fordítottunk arra, hogy a főzetőinkkel megértessük, jó pálinkát csak jól elkészített cefréből lehet készíteni. Ennek eredménye, hogy a nagyvázsonyi pálinkának jó híre van a megyében. Minden főzést egyenként kifinomítunk és a főzetők el tudják dönteni, hogy az adott cefréből megfelelő lett-e a pálinka minősége.
Ehhez az kell, hogy legalább 300 L cefrét hozzon minden főzetőnk.
A munkánkat órára pontos időbeosztás szerint végezzük. Egy adag főzése 5-6 óráig tart, alatta megbeszéljük a cefre és pálinka készítés rejtelmeit szigorúan politakamentesen.
A berendezés hagyományosan vörösréz és fával fűtünk. Azért, hogy a késztermék rézmentes legyen speciális szűrőt alkalmazunk a finomítás után.
Az alszeszt olajleválasztó kamrás szűrővel tisztítjuk amit minden főzés után átöblítünk. Ennek eredménye az hogy nagyobb hígítás után sem opálos a pálinka.
A pálinkafőzés mellett 1995-től 2000-ig sört is készítettünk. A mi érdemünk vagy szégyenünk a Törökverő Sör.
Kezdetben béreltük a szeszfőzdét majd lehetőség nyílt az épület megvásárlására.
Sok időt és energiát fordítottunk arra, hogy a főzetőinkkel megértessük, jó pálinkát csak jól elkészített cefréből lehet készíteni. Ennek eredménye, hogy a nagyvázsonyi pálinkának jó híre van a megyében. Minden főzést egyenként kifinomítunk és a főzetők el tudják dönteni, hogy az adott cefréből megfelelő lett-e a pálinka minősége.
Ehhez az kell, hogy legalább 300 L cefrét hozzon minden főzetőnk.
A munkánkat órára pontos időbeosztás szerint végezzük. Egy adag főzése 5-6 óráig tart, alatta megbeszéljük a cefre és pálinka készítés rejtelmeit szigorúan politakamentesen.
A berendezés hagyományosan vörösréz és fával fűtünk. Azért, hogy a késztermék rézmentes legyen speciális szűrőt alkalmazunk a finomítás után.
Az alszeszt olajleválasztó kamrás szűrővel tisztítjuk amit minden főzés után átöblítünk. Ennek eredménye az hogy nagyobb hígítás után sem opálos a pálinka.
A pálinkafőzés mellett 1995-től 2000-ig sört is készítettünk. A mi érdemünk vagy szégyenünk a Törökverő Sör.
8291 Nagyvázsony, Rákóczi út 1. HRSZ: 1235
+36-88-264-381, +36-30-901-2105
samuistvan52@gmail.com
link
link