PRO-PÁLINKA KFT – PRO-PÁLINKA

PRO-PÁLINKA KFT – PRO-PÁLINKA


A bérfőzde létesítésünknek elsődleges célja, hogy Töltéstaván és a környező településeken megtermett gyümölcsből hagyományos kisüsti technológia útján a tradíciók megőrzése mellett, a jelenkor technológiájával minőségi nemzeti itallal lássuk el a környéken élő lakosokat.
A fenti cél alapjául szolgált, hogy nagy hagyományokkal bíró pálinkafőző családban nőttünk fel, így a pálinkához való ragaszkodásunkat családunk szellemisége kellő mértékben megalapozta. Nagyszüleink a méltán elhíresült békési szilvapálinka alapját adó vörös szilva ültetvénnyel rendelkeztek, ezáltal otthonunkban mindig biztosított volt a jó minőségű szilvórium. Családunknak a minőségi pálinkát nem csak a térségre jellemző vörös szilva ültetvény biztosította, hanem anyai nagyapánk szakértelme is, aki több évtizeden át dolgozott pálinkafőző mesterként a helyi pálinkafőző üzemben.
A szülőföldünktől, Békés megyétől távolra sodort minket az élet, azonban a kiváló alapokat biztosító múltat nem feledve, közös elhatározással újraélesztve a családi hagyományt egy pálinkafőző üzem létrehozását álmodtuk meg.

Az elképzelést megalapozva 2011. tavaszán elvégeztük a pálinkafőzde üzemeltetéséhez szükséges végzetséget, melyhez tartozó szakmai gyakorlatot a Gyulai Pálinka Manufaktúránál több neves díjat is elnyert ( www.gyulaipalinka.hu/dijaink ) Adamik Anikó főzőmester irányítása mellett szereztük meg. Az említett kereskedelmi főzdében nagy szakmai gyakorlatra tettünk szert, mely során betekintést nyertünk a hagyományos kisüsti, valamint a mai modern egylépcsős technológiával történő minőségi lepállásba is. Még ebben az évben megalapítottuk a PRO-PÁLINKA Kft, melynek neve is utal a pálinka iránti elhivatottságunkra. Elképzeléseink megvalósítása céljából egy ingatlant vásároltunk Töltéstaván, melyen 2012 tavaszán elkezdtük a pálinkafőzde építését. Az építkezés, és a rendszer üzembe helyezése közel egy évet vett igénybe, így az első "saját" párlat 2013. március 9-én töltötte meg a poharunkat.
A családi vállalkozásként működő korszerű üzem megfelel minden hatósági és Uniós követelménynek. A pálinkafőzde jelenlegi profilja a pálinka bérfőzés, amelyet igényes, tiszta és kulturált környezetben, korszerű és minden igényt kielégítő berendezésekkel végezzük. A lakossági bérfőző tevékenységünk során már a kezdetektől törekedtünk arra, hogy minden főzető a lehető legnagyobb megelégedéssel távozzon. Az üzem kialakításakor a magas színvonalú berendezések, technológiai megoldások mellett elsődleges célunk volt a bérfőzető kényelmének biztosítása is, melyet igény esetén cefre beszállítással is elősegítünk. Családi vállalkozásunk célkitűzése a "MINŐSÉGI PÁLINKA" népszerűsítése, és hírnevének fenntartása.
E nemes cél érdekében szakmai segítséget nyújtunk a bérfőzetők számára a szakszerű cefrézési eljárás menetében, hogy a hozzánk érkező alapanyag minősége és a korszerű főzde ötvözésével igazi nemes nedű készüljön, így a főzetők saját pálinkájuk útján megtapasztalják a jó minőségű, tiszta nemzeti italunk természetes íz világát. A szakma iránt elkötelezettség számunkra többet jelent egyszerű gazdasági tevékenységnél, munkánkkal hozzá kívánunk járulni a pálinkához kapcsolódó pozitív imázs kialakításához, célunk a pálinka magas minőségi színvonalat képviselő nemzeti itallá történő pozícionálása, és ennek a fogyasztókban való tudatosítása.

  9086 Töltéstava, Iskola u. 51. HRSZ: 158/22  

  +36-20-572-0524

  propalinka@gmail.com

  http://www.propalinka.hu/

      https://www.facebook.com/Pro-P%C3%A1linka-Kft-385507604911088/