PÁRLAT BT – BÉLAPÁTFALVA SZESZFŐZDE
A bérfőzde 17 éve foglalkozik pálinkafőzéssel, a sok éves tapasztalat valamint a szakértelem garantálja a jó minőséget.
A főzőmester 1997-ben szerezte meg szakképesítését és 1999-óta folytatja a mesterséget folyamatosan.
Jó pálinkát csak jó minőségű cefréből lehet készíteni. A jó minőségű cefre pedig csak jól beérett, szennyeződésektől megtisztított gyümölcsből készülhet, nem keveredhet bele rothadó és penészedő hullott gyümölcs, súlyos tévhit, hogy az ilyen alkalmas lenne a kiváló pálinka előállításához. Az alaposan kierjesztett, hozzáadott cukrot csak a kívánt mértékben tartalmazó alapanyagból főzhető megfelelő szakértelemmel és gyakorlattal az élvezeti értékkel rendelkező nedű.
A pálinka előállítása egy 500 literes zárt vízfürdős és egy 180 liter űrtaltalmú vörösréz finomítóüstben történik hagyományos fatüzeléssel.
A Kisüsti jellegű pálinka főzése két lépcsőben történik.
A "jó házi pálinka" fogalom és sokan gondolják, hogy igazán értenek hozzá, mégis inkább érdemes a jól előkészített cefrét szakemberre bízni és szeszfőzdében lefőzetni, hogy aztán ne a bosszankodás hanem csak a büszkélkedés és kóstolgatás legyen a dolga a gazdának.
A főzőmester 1997-ben szerezte meg szakképesítését és 1999-óta folytatja a mesterséget folyamatosan.
Jó pálinkát csak jó minőségű cefréből lehet készíteni. A jó minőségű cefre pedig csak jól beérett, szennyeződésektől megtisztított gyümölcsből készülhet, nem keveredhet bele rothadó és penészedő hullott gyümölcs, súlyos tévhit, hogy az ilyen alkalmas lenne a kiváló pálinka előállításához. Az alaposan kierjesztett, hozzáadott cukrot csak a kívánt mértékben tartalmazó alapanyagból főzhető megfelelő szakértelemmel és gyakorlattal az élvezeti értékkel rendelkező nedű.
A pálinka előállítása egy 500 literes zárt vízfürdős és egy 180 liter űrtaltalmú vörösréz finomítóüstben történik hagyományos fatüzeléssel.
A Kisüsti jellegű pálinka főzése két lépcsőben történik.
A "jó házi pálinka" fogalom és sokan gondolják, hogy igazán értenek hozzá, mégis inkább érdemes a jól előkészített cefrét szakemberre bízni és szeszfőzdében lefőzetni, hogy aztán ne a bosszankodás hanem csak a büszkélkedés és kóstolgatás legyen a dolga a gazdának.
3346 Bélapátfalva, Petőfi Sándor út 19. HRSZ: 1025
+36-20-366-9651, +36-20-352-2917
parlatbt.belapatfalva@gmail.com
link
link