IV. Nemzetközi Pálinka és Párlat Verseny 2019 – Szeged

IV. Nemzetközi Pálinka és Párlat Verseny 2019 – Szeged

 

   Nevezési határidő: 2019. december 5., 16:00

   Bírálat: 2019. december 6.

   Eredményhirdetés: 2019. december 7., 17:00

   6700 Szeged, Zágon u. 66. (Borostyán Birtok)

   link

       link

VERSENYKIÍRÁS

Szervező: Dél-Alföldi Hungarikumok Alapítvány

Cím: Szeged Borostyán Birtok Zágon u. 66.

Mobil: +36302067084

E-mail: nautiluskft.hu@gmail.comnautilus-kft@freemail.hu

A verseny/bírálat időpontja: 2019. December 6.

Eredményhirdetés: 2019. December 7. szombat 17 óra

Helyszín: Borostyán Birtok Szeged Zágon u. 66.

A verseny célja:

Első sorban a pálinkát magánfőzőként előállítók szakmai fejlődésének támogatása, szakmai bemutatók szervezése a cefrézési agyagok, valamint házi pálinkafőzők, és egyéb eszközök bemutatásával. Ezen felül korrekt pálinkabírálattal a minőség javulás elősegítése, és nem utolsó sorban a kúlturált pálinka fogyasztás minél szélesebb körben való hirdetése.

A verseny meghirdetésének köre:

A Szegedi Nemzetközi Párlat és pálinka versenyre Magyarország egész területéről, és a környező országokból is lehet nevezni.

A nevezés és a nevezés feltételei:

Nevezni a kitöltött nevezési lappal lehet, amely letölthető a www.nautilus-kft.hu/palinkaverseny honlapról.

A versennyel kapcsolatban felmerült egyéb kérdésekben a kapcsolattartók: a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület tagjai:

Németh József 06-302067084; Nagy Attila 06-704424528; Muth József 06-703387165

E-mail: nautilus-kft@freemail.hu nautiluskft.hu@gmail.com

Csak a törvényi előírásoknak megfelelő pálinkákat és párlatokat nevezzenek!

Magánfőzők nem nevezhetnek zöldség, déli gyümölcs, sör, likőr és egyéb nem gyümölcsből készült párlatokkal.

A törvényi előírásoknak nem megfelelő párlatokat megsemmisítjük!

A nevezési laphoz csatolni kell a pálinka vagy párlat származását igazoló iratot!

A versenyre fajtánként 0,5 liter felcímkézett üveggel lehet nevezni.

A mintákat személyesen vagy postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:

Dél-Alföldi Hungarikumok Alapítvány, 6757 Szeged Borostyán Birtok Zágon u. 66.

Lehetőség van, még a minták leadására: Gyermely Nagy Attila 06-704424528; Báta Muth József 06-703387165; Cserépfalu Szabó Ferenc 06302190741; Bácskossuthfalva Fábrik Attila+38163683761; Bajmok Zoran Varadjanin; 069764836; Orosháza Benkő Lajos 303384667; Zentai Gazdkör +38124817008; Szabadkai Paraszt Egyesület Kiss Árpád +38162505430; Temerini Kertbarátkör Sneider Sándor +3813577705

Nevezési díj: 1.500.- Ft/minta.

A minták beérkezési határideje: 2019December 5. 16.00 óra!

A versenyminták bírálata a megszokott 20 pontos érzékszervi egyéni bírálói rendszerben történik.

A minták értékelése 20 pontos bírálati lapon történik az alábbiak szerint:

  • Illat tisztaság, (hibátlan) – max. 3 pont,
  • Illat karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg illatban) – max. 5 pont,
  • Íz tisztaság, (hibátlan) – max. 3 pont,
  • Íz karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg ízben, testesség, csípősség, szúrósság) – max. 5 pont,
  • Harmónia, tartósság, (benyomások kóstolás után) – max. 4 pont.

Az egyes jellemzőkre csak egész pont adható. A pontozást írásban indokolni kell, anélkül a bírálat érvénytelen! Az elért pontszámot és az írásos indoklást az eredményhirdetés után minden nevező megkapja!

Arany minősítés: 18-20 pont,

Ezüst minősítés: 16-17 pont,

Bronz minősítés: 14-15 pont.

SZNPPV champion díjait minden egyes gyümölcs kategóriában aranyérmet szerzett pálinkák, párlatok közül a bírálók a minták visszakóstolását követően választják ki.

A Bíráló Bizottság elnöke: Muth József pálinkamester.

Az esemény érdekessége, hogy azon minden nevező ingyen vehet részt!

Azok a nevezők, akik legalább 5 tétellel indulnak, egy vacsorajegyet is kapnak ajándékba!

10 tétel nevezése után két belépő és vacsorajegy jár, 15 tétel felett pedig három belépő, és három vacsorajegy a szervezők ajándéka!

Ezért nagyon fontos, hogy a nevezés során a részvételi és vacsora szándékot előre jelezzék!

A svéd asztalos vacsora jegy: 5000 Ft.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!