Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 8. Házi Pálinkaversenye 2019 – Balatonfűzfő

Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 8. Házi Pálinkaversenye 2019 – Balatonfűzfő

 

   Nevezési határidő: 2019. július 5.,17:00

   Bírálat: 2019. július 6., 10:15 – 13:00

   Eredményhirdetés: 2019. július 6., 15:00

  8175 Balatonfűzfő, Kalóz köz 1. (Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője)

   http://vitorlazose.hu/?page_id=113

Versenykiírás

1. A verseny megnevezése: Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület 8. Házi Pálinkaversenye, 2019. július 6. 10-15 óra között

2. A verseny célja: Lehetőséget adni a minőségi pálinkát főzető kikötői hajósok számára egy hivatalos megmérettetésre, a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése

3. Szakmai támogató: Csalló Manufaktura Kft., Csurgó Malom Pálinkaház

4. Versenyrendezőség:

  • Versenyvezető: Dr.Nemeshegyi Gábor
  • Kódoló, dekódoló: Fejes Dóra
  • Minta felelősök: Németh Krisztina és Pákozdi Rita
  • Versenyiroda: Fejes Dóra

5. Hivatalos bírálók:

  • Vezető bíró: Csalló Jenő, Csalló Manufaktúra Kft.
  • Bírók: Samu István, Csurgó Malom Pálinkaház, Csanda József, Gombos István, Huzsvár Zoltán, Tarkó Orsolya, BFVSE

6. Részvételi feltételek:

A versenyen az egyesület tagjai, bérlői és azok barátai vehetnek részt, kizárólag saját készítésű házi (vagy bérfőzetett) pálinkával.
Egy személy legfeljebb három mintával nevezhet.
A versenyre 0,5l-es mintát kell beadni, jól zárható, felcímkézett üvegben.

A címkén fel kell tüntetni:

  • a tulajdonos nevét (telefonszámát)
  • a pálinka gyümölcs jellegét (nem fantázianevet!)
  • bírálati kategóriáját (a kiírás szerint)
  • alkohol fokát %-ban (ha nem ismert pontosan, a becsült értéket)

7. Bírálati Kategóriák:

  • tiszta pálinkák (T)
  • ágyas pálinkák (A)

8. Nevezési határidő: 2019. július 5. 17 óra!
A nevezendő mintaszámot lehetőség szerinti mielőbb jelezzék Fejes Dóra felé!

9. Nevezés helyszíne:

A Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötő, kis tárgyalója.
A minták korábban is leadhatók Fejes Dóránál, előre egyeztetett időpontban, ahol a címkézésben is segítséget kaphatnak.

10. A verseny és az eredményhirdetés helyszíne: Az Egyesület klubháza!

11. A bírálat rendszere:

A minták elbírálására a 20 pontos súlyozott bírálati módszert alkalmazzuk:

  • Illat tisztaság max. 3 pont
  • Illat tartósság max. 5 pont
  • Íz tisztaság max. 3pont
  • Íz karakter max. 5 pont
  • Harmónia, tartósság max. 4 pont

12. Értékelés:

Az összpont alapján a következő értékelések adhatók:

  • nem hibátlan termék 5 – 13 pont
  • megfelelő termék 14 – 15 pont bronz érem
  • megfelelő, hibátlan termék 16 – 17 pont ezüst érem
  • hibátlan, kiváló termék 18 – 20 pont arany érem

13. Díjazás:

Minden nevező ajándékot kap
Bírálati kategóriánként kiadásra kerülnek az éremdíjak
A két bírálói asztal együttes döntése alapján a legtöbb pontot kapott pálinka elnyeri „a Kikötő legjobb pálinkája 2019” különdíjat

14. Közönség szavazás:

A hivatalos bírálatokat követően közönség szavazást tartunk, melyen az érdeklődők saját tapasztalatuk alapján élhetik át a hivatásos bírálók nem könnyű munkáját. A szavazólapon illatra 0-5 pont, ízre 0-5 pont adható.
A legtöbb pontot elért minta „Közönségdíjat” kap. Pontegyenlőség esetén a szavazást az érintett mintákra megismételjük.

15. A versenynap programja:

  • 10.00 óra Megnyitó
  • 10.15 – 13.00 Pálinkák bírálata
  • 13.30 – 14.00 Közönség szavazás
  • 15.00 A házi pálinka verseny szakmai értékelése, Eredményhirdetés, díjátadás
  • 15.30 – 16.30 Díjnyertes pálinkák kóstolója, Szakmai konzultáció Csalló Jenő és Samu István vezetésével

Sikeres részvételt és kellemes időtöltést kíván a Rendezőség
Az időpontok tájékoztató jellegűek, esetleges csúszások elképzelhetőek, azokért a Rendezőket semmilyen felelősség nem terheli!