Gyömrői Pálinkaverseny 2019 – Gyömrő

Gyömrői Pálinkaverseny 2019 – Gyömrő

 

   Nevezési határidő: 2019. október 6.

   Bírálat: 2019. október 10.

   Eredményhirdetés: 2019. október 12., 17:30

   2230 Gyömrő, Fő tér (Békebeli Sörkert)

   link

2019. október 12. verseny – mely a 2019-as Gyömrő Tök Fesztiválon belül kerül megrendezésre – kiírásra

fővédnök: Gyenes Levente

támogatók: Gyömrői Pálinka Barát Klub, Jó Itt Élni Közösség

Rendezők célja: Lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy akik saját maguk által – 100% gyümölcscefréből, vagy szőlőtörkölyből – főzött, vagy bérfőzetett pálinkával rendelkeznek, párlatukról objektív, szakemberek által megfogalmazott véleményt kaphassanak, mely mellett természetesen a versengés is fontos.

A rendezvényen biztos, hogy minden résztvevő nyer, mert az ott kapott instrukciók, vélemények figyelembe vételével a továbbiakban jobb pálinkák kerülnek majd a poharakba és a következő évi versenyen mérhető is lesz az eredmény. 

 

Résztvevők: A versenyen részt vehet minden, 18. életévét betöltött pálinkafőző (bérfőzető), illetve bejelentett pálinkafőző berendezéssel rendelkező (magán pálinkafőző) személy. További feltétele a részvételnek első esetben, hogy a benevezett pálinkáról a főzde által kiállított származási igazolás másolata, magán főzés esetén, a NAV által kiadott aktuális párlat adójegy másolat leadásra kerüljön.

 

Kategóriák: a rendező 2019-ban az alábbi kategóriákat hirdeti meg:

  • Cseresznye, meggy
  • Barack
  • Szilva
  • Alma termésűek (körte, alma, birs)
  • Szőlő és törköly
  • Bogyósok (bodza, ribizli, málna, szeder, földieper, áfonya)
  • Egyéb

Amennyiben valamelyik kategóriára nem érkezik legalább 5 minta akkor kategóriákat összevonjuk.

  • Minden versenyző egy kategóriába csak egy mintával (0,25 liter) nevezhet (nem indulhat pl. a 2016, 2017, 2018 és 2019-es szilvával
  • Egy személy maximum 5 kategóriában adhat le mintát.

Nevezés menete:

  • A nevezés helyszínén (Új Halászkert Étterem, nyitva tartási időben) kell átvenni az egyen üvegeket és a nevezéshez szükséges adatlapokat. SZEPTEMBER 16-OKTÓBER 6.
  • Ugyanitt kell leadni a pálinkákat és lezárt borítékban a kitöltött és aláírt adatlapokat SZEPTEMBER 16-OKTÓBER 6.

Nevezési díj: Mintánként 1000,- Ft amit az egyen-üvegek átvételekor kell megfizetni.

A nevezési díjból, 500,- Ft jóvá íratható a verseny után megrendezésre kerülő Volcz Zoltán élmény pálinka kóstolójára való jelentkezéskor.(helyszín: okt. 12. 16 óra, NEGRESCO étterem)

Értékelés: Az általános sztenderd szerint 4×5 pontot, max.20 pontot lehet kapni, 14-15 bronz, 16-17 ezüst, 18-20 arany minősítést jelent

Az arany érmesek közül kategóriánként győztest (champion) választ a zsűri. A kategóriák győzteseiből kerül ki a legjobb, a 2019. évi Gyömrő Tök pálinkája. A helyezettek oklevelet kapnak.

Bírálat: négy fős szakmai zsűri, okt. 8 és 10. közötti időpontban

Eredményhirdetés: OKTÓBER 12.-én 17.30-kor a BÉKEBELI SÖRKERTBEN (Fő tér)

Ekkor nyitja ki a zsűri a borítékokat és ekkor derül ki, hogy kik a győztes pálinkák tulajdonosai. A tévedés és a változtatás jogát fenntartjuk!